Category: Windows 7


Apa itu Microsoft Security Essentials? Microsoft Security Essentials is a free antivirus program for your personal computer, and provides real-time protection against viruses, spyware and other malicious software.

Udah nyoba install belum? Hari ini saya mencoba install aplikasi tersebut. Bagi yg mau install, silakan download si situs microsoft berikut:

http://windows.microsoft.com/en-AU/windows/products/security-essentials

Continue reading

Enable Telnet at Windows 7

By default, Telnet feature is disable by Windows 7. If you want to enable this feature, see following step.

1. From Start Menu, select Control Panel

enable-telnet-01

enable-telnet-01

2. Then click Programs

enable-telnet-02

enable-telnet-02

3. Click Turn Windows features on or off

enable-telnet-03

enable-telnet-03

4. Check Telnet Client, then OK.

enable-telnet-04

enable-telnet-04

Note that you must logged in as Administrator to do this step. :)

In previous post, I had posted about how to Customize Your Windows Logon Screen, which mean can work on windows Vista or windows XP but not for windows 7. In this post, I want to share about how customize windows 7 logon screen (both 32-bit or 64-bit).

Its very easy, just use Logon Changer from Tweaks.com that lets you choose a image file to use as your logon background. You can also download the software from here. That all what you need to do, just choose an image and Logon Changer will take care of everything else including the file size limit. This software also can revert back your logon screen to the default logon screen.

Tweaks for Logon Screen

Tweaks for Logon Screen

Now, lets try :mrgreen:

Lost Partition? Yap, partisi gw ada yang hilang. Setelah gw berhasil menghapus linux, dan memperbaiki MBR Vista, partisi gw yang dipake linux ga bisa di-restore? Why? Karena sebuah harddisk maksimal bisa dibagi ke dalam 4 buah partisi, tidak bisa lebih dari itu. Nah loh, kok gw bisa?

Gini ceritanya, short story kok. Harddisk gw udah ada 4 partisi, waktu gw install linux GarudaOS, si installernya secara ga sengaja gw suruh cari space kosong di harddisk gw. Entah dari mana, dia berhasil mengalokasikan sekitar 1.78 giga dari harddisk gw (ada partisi ke-5 tuh). Dan tentu space itu ga cukup buat install linux. Makanya gw make partisi ke-3 punya gw (sekitar 30 gigaan). Yang 1.78 giganya bijimane? Ya gw pake buat Windows lah, lumayan buat naro2 file sementara, daripada lumanyun.

Setelah linux gw hapus, gw format, partisi ketiga ini hilang bak ditelan bumi, ga bisa gw restore. Alasannya ya itu tadi, maksimal 4 partisi. Gw udah coba dengan cara hapus partisi yang 1.78 giga, lalu restore yang 30 giga, tetep ga bisa. Gw make tools disk managemennya Vista (Control Panel — Administrative Tools — Computer Management — Storage — Disk Management). Akhirnya gw gooling untuk mencari 3rd parity software yang gratis untuk merecover lost partition ini. Continue reading

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,515 other followers